© 2018 DKMF Fight Concepts|+31(0)653192418 | Krav Maga Hybrid

Eskrima training in Amsterdam en Almere. Elke donderdag en zaterdag. Check kravmaga-hybrid.com/eskrima.html

Kiezen voor Krav Maga Hybrid

 

1.  vanaf het begin train je het volledige systeem: er zijn geen beginnersklassen

2. er dus ook geen verplichte examens om tot het 'gevorderden' programma toegelaten te worden

3.  kleine groepen, dus doorlopende instructie

4. binnen 6 weken ben je een 'advanced student'

Onze visie en missie

 

De Dutch Krav Maga Federation (DKMF) richt

zich op diegenen die de gevechts- en

zelfverdedigingsconcepten, zoals die ontwikkeld

zijn door DKMF-FC, willen leren begrijpen én

beheersen om hun eigen veiligheid te verbeteren en

henzelf en/of anderen in

noodsituaties te kunnen beschermen. DKMF Fight Concepts beschouwt het als zijn missie om ieders veiligheid te verbeteren want ... de beste bodyguard, dat ben je zelf!!

 

Wij zijn van mening dat dat een verantwoordelijkheid is die iedereen zich ter harte zou moeten nemen! Daartoe worden realistische trainingen, seminars en workshops op het gebied van persoonlijke veiligheid aan zowel burgers als professionals, die uit hoofde van hun beroep met

agressie te maken (kunnen) krijgen, aangeboden. DKMF Fight Concepts negeert alle rivaliteit tussen de verschillende Krav Maga-systemen of de wedijver die daaruit voortvloeit tussen de verschillende scholen. Geen vooroordelen, geen politiek: gewoon het meest realistische, hardste,

meest effectieve en open systeem. Want het gaat om onze veiligheid!

 

 

Krav Maga Hybrid en mindset

 

Krav Maga Hybrid trainen draait minder dan je zou denken om de techniekjes. Techniek is een middel  om iets te bereiken. En dat 'iets' is altijd hetzelfde: veiligheid! Hoe je die veiligheid bereikt of handhaaft doet niet echt veel ter zake.

 

Krav Maga Hybrid draait dus niet om techniek, maar waar dan wel om?

Mindset maakt dat je naar het ziekenhuis moet of je weg vervolgt.

Om dit te begrijpen moet je eerst weten welke typen agressie je tegen kan komen.

Simpel gezegd verkeren personen die agressieve confrontaties opzoeken of initiëren in een van de onderstaande 'modes', gemoedstoestanden:

 

 

De eerste en meest voorkomende is de 'Fight mode'

Iemand die zich in 'Fight-mode' bevindt is niet zo gevaarlijk; er moet even een ego bevestigd worden. De schade beperkt zich tot een blauw oog, een scheve neus of wat schrammen. Heel vervelend maar veel meer zal er niet gebeuren. De strijd is ongewapend. Zijn er wapens voorhanden dan wordt ermee gedreigd; de agressor durft ze eigenlijk ook niet te gebruiken. Eigenlijk is ie alleen maar knap vervelend.

 

'Combat mode'

Bevindt iemand zich in een 'combat-mode' dan hebben we een confrontatie van een heel andere dimensie. Wapengebruik is meer regel dan uitzondering en nu worden ze daadwerkelijk gebruikt. Een agressor die zich in 'combat-mode' bevindt deinst nergens voor terug, is zich niet meer bewust of negeert de consequenties van de schade die hij aanbrengt, realiteitszin is afwezig. Stopt ook niet na een paar stevige klappen. Zijn doel is zijn slachtoffer ernstige schade toe te brengen.

De gevolgen van zo'n actie zijn verschrikkelijk: geen volledig herstel, niet zelden overlijden de slachtoffers als gevolg van dergelijk geweld.

 

Het gevaarsniveau verschilt wezenlijk en daar trainen we ook nadrukkelijk op met stressdrills en scenarios waarbij je meerdere tegenstanders hebt.

 

Onderscheidend?

 

Krav Maga Hybrid System onderscheidt zich van alle andere zelfverdedigingssystemen in die zin dat het systeem vooral veel realistischer is. Waar andere systemen zich concentreren op verdedigen en wegrennen hanteren wij het principe 'defence & attack' in al onze acties; met verdedigen en weglopen is nooit een oorlog gewonnen, dat geldt bij een onverhoedse aanranding niet anders, zeker niet als die door meerdere personen ondernomen wordt.

Maar tegelijkertijd is KMH ook weer zeer toegankelijk voor iedereen die zich dit systeem eigen wil maken: mannen én vrouwen. Leeftijd speelt een ondergeschikte rol, conditie ook. Ervaring in vechtsporten is handig maar niet noodzakelijk!

Vanaf het moment dat je instapt train je het volledige systeem in al zijn facetten. Je traint met gevorderden zodat je de hele training doorlopende instructie krijgt. Dat schiet lekker op en binnen korte tijd master je de principes van het hele systeem. Dus geen heel jaar je tijd verdoen in een beginnersgroep, verplichte examens afleggen om toegang te krijgen tot het 'gevorderden' gedeelte. Je zult versteld staan van de snelheid waarmee je je Krav Maga Hybrid eigen kunt maken.

 

Waar andere systemen ophouden gaat Krav Maga Hybrid System verder. Onder meer daar waar je geconfronteerd wordt met iemand die zich in 'combat mode' bevindt (zie ook 'KMH en mindset') . Krav Maga Hybrid System leert je de wapens van een dergelijke tegenstander gebruiken. Ook het verdedigen en vechten mét (de afgenomen) steek- en slagwapens is een steeds terugkomend element tijdens de trainingen.

 

Een belangrijk onderdeel in alle trainingen is het trainen 'in de box'. Een zojuist in een 2-tal geoefende techniek, tactiek of strategie wordt nu getest onder stress in een box. Hoe wij dat aanpakken? Kom trainen en ervaar het.

 

Nog een vast onderdeel van de Krav Maga Hybrid System trainingen: DKMF Fight Concepts leert je te vechten met de onvolprezen pocket-stick, het enige legale wapen in Nederland. Beter, veiliger en effectiever dan de illegale alternatieven zoals pepperspray en traangas!

 

Krav Maga Hybrid System:

REALISTISCH • GECONTROLEERD • VEILIG • GEEN TECHNIEKEN DIE NIET WERKEN

 

 

 

Jazeker, dat durven wij onomwonden te beweren ... ons systeem steekt met kop en schouder boven de traditionele Krav Maga systemen  uit.

 

Krav Maga Hybrid traint ook wel enkele facetten uit het het traditionele KM systeem, alleen hebben wij dat doorontwikkeld naar de maatstaven van deze tijd. En daarbij hebben we gekeken naar systemen die er werkelijk toe doen, die zich bewezen hebben:

 

• Pangamot (dirty boxing)

• Eskrima mes- en stokvechten (je leert zowel de aanvallende- als de verdedigende zijde van

   het gevecht met wapens)

• Khrabi Khrabon (hieruit is later het Thaiboksen onstaan)

• en last but not least: Defence Lab (check ook deze pagina)

 

 

Krav Maga Hybrid is dus, zoals de naam al zegt, een hybride systeem. Waar het traditionele Krav Maga boksen en/of kickboksen als basis gebruikt hebben wij begrepen dat je er met ringsporten niet komt zou de nood aan de man komen. Tijdens onze reguliere trainingen bekwamen we ons daarom onder meer in Pilipino Martial Arts (FMA), Muay Boran en Defence Lab.

 

FMA - een systeem dat van stok-, mes- en ongewapend vechten (ook Panantukan of dirty boxing genoemd) een eenheid heeft gemaakt - vormt de belangrijke  basis van Krav Maga Hybrid.  Het maakt het totale systeem gemakkelijk om aan te leren.

 

FMA.

 

Panantukan of dirty boxing

is een close-combat gevechtssysteem en is ook bekend als "straat boksen", "pangamot" en "total fight". Alleen de wetten van de straat gelden en dat betekent dat er helemaal geen regels zijn; alles is toegestaan. Het is een gevechtssysteem dat gericht is op maximale efficiëntie. In tegenstelling tot het "normale" competitief boksen en kickboksen, gebruikt men in het Dirty Boxing het hele lichaam als wapen.

Het is Realistisch, hard, snel en effectief. Dirty Boxing is tevens een fantastische aanvulling op alle andere vechtkunsten.

 

Stokvechten is een  integraal onderdeel van Krav Maga Hybrid

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Mesvechten.

 

Het mes is een ontzettend snel en effectief wapen. De beste verdediging is dan ook om er van weg te lopen. Maar met een mes kun je ook geweldig mooie en effectieve technieken en drills tot uiting brengen.

Elke vechtsporter, die zijn sport serieus neemt en compleet wil zijn, zou moeten leren hoe het mes te beheersen. Het kunnen omgaan met een mes leert je immers ook je er tegen te verdedigen. Dit kan levens redden: bij het gebruik van openlijk geweld en agressie worden niet zelden allerlei steek- en snijwapens gebruikt.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Bij het mesvechten draait het o.m. om snelheid - fysiek zowel als geestelijk want je moet razensnel beslissingen kunnen nemen - creativiteit, souplesse en lenigheid. Je ontwikkelt superieure reflexen, gevoel voor flows, timing en afstanden. Jouw fighting spirit groeit iedere training. Je leert functioneel te bewegen - omdat een mes zo snel en gevaarlijk is kun je je geen overbodige, fancy moves veroorloven.

 

 

 

 

 

 

 

Bijna alle technieken met het mes kun je ook ongewapend uitvoeren, net zo snel en effectief als met een mes. Alle gevechtsaspecten van het mesvechten zijn ook naadloos in je eigen sport te integreren, met in acht neming van de regels die geldig zijn in die sport.

Mesvechttraining maakt jouw eigen vechtsport beter, effectiever en laat je winkansen beduidend toenemen.

Mesvechten als sport, als je sneller wilt groeien binnen je eigen sport.

 

Vechten met een mes zoals onderwezen binnen het Krav Maga Hbrid behelst technieken die voor een groot deel afgeleid zijn van de Filippijnse Martial Art Eskrima en Europese straattechnieken. Een belangrijk aspect van Eskrima is het leren om verschillende soorten wapens te kunnen gebruiken. Pas als je weet hoe je een wapen kunt hanteren, kan je jezelf beter verdedigen tegen dat wapen.

 

Hetzelfde principe wordt ook gebruikt binnen Krav Maga Hybrid. Je leert hoe aan te vallen, te verdedigen en te counteren met een mes. Ook ontwapeningen, controletechnieken en grondtechnieken maken deel uit van de training.

 

Veel aandacht wordt besteed aan de ontwikkeling van reflexen, timing en gevoel voor afstand. Dit is essentieel in het mesgevecht. Deze reflexen worden extra goed ontwikkeld omdat het mes grote verwondingen kan veroorzaken.

Een onverwachte stoot of trap, kan in de meeste gevallen worden opgevangen of worden geincasseerd, maar een mesaanval leidt bijna altijd tot ernstige verwondingen.

Hetzelfde geldt voor het blokkeren van een mesaanval. Ondanks dat een eerste aanval wordt afgeslagen blijft een mes nog steeds gevaarlijk.

(Check ook deze pagina) .

 

 

 

Defence Lab.

DNA Fight Science is het eerste systeem dat zich volledig richt om jou praktische en functionele oplossingen te

geven tegen het geweld op straat.

 

Het wetenschappelijk onderzoek naar de fysieke en mentale aspecten van op de werkelijkheid gebaseerde gevechten en zelfverdediging.

Het DNA Fight Science System van Defence Lab is een vrijdenkend zelfverdedigingssysteem op basis van op de werkelijkheid gebaseerde gevechten.

Defence Lab is voortdurend in ontwikkeling, wordt voortdurend aangepast en EVOLUEERT doorlopend in samenspraak met z’n omgeving. Technieken, principes en filosofieën worden altijd afgewogen tegen de vraag “Werkt het?”

We geloven niet dat het ooit “perfect” zal zijn ….we zijn altijd aan het kijken, luisteren, trainen, testen en uiteindelijk aan het EVOLUEREN

 

 

 

 

 

 

Hoe zinvol is het om Krav Maga Hybrid System te leren?

 

 

Zou je de headlines in de media voor waar aannemen, dan bevinden we ons in een tijdgeest van een afnemende bereidheid tot het gebruik van geweld: 'De (gewelds-)criminaliteit is sterk toegenomen, de straten zijn gevaarlijk geworden.'

 

Wij delen dit standpunt niet helemaal. Statistieken laten een daling zien van het aantal incidenten. Wat wel zorgen baart is dat de hoeveelheid en de ernst van het aangebrachte letsel toeneemt.

 

 

Veiligheid is dus erg relatief. Een bloedneus is erg vervelend en je loopt minder kans die op te lopen. Probleem is nu dat de mate, de ernst van het geweld, is sterk toegenomen met verschrikkelijke verwondingen tot gevolg. Niet zelden overlijden mensen na straatgeweld of raken ze levenslang invalide.

Maar toch: we kunnen best aannemen dat we in een land wonen waar de veiliheid van iedereen in de regel gewaarborgd is.

 

Waaruit bestaat dan de behoefte aan een zelfverdedigingssysteem als Krav Maga Hybrid System?

Die behoefte ontstaat vanzelf. Kom je onverhoopt in een noodweer situatie dan kan geen enkele statistiek je meer van dienst zijn. Treft het jouw op een plek die – statistisch - voor 99,9% veilig is, dan zit je nog voor 100% in de ellende. Je bent dan de zogenaamde uitzondering op de regel. Je zal het nu wel in je eentje moeten oplossen ….

 

 

Door het leren van dit zelfverdedigingssysteem kunnen verschillende dingen worden bereikt:

1. Je leert de (on-)mogelijkheden je tegen agressiviteit teweer te

stellen. Die kennis verhoogt het zelfvertrouwen.

2. Je voelt je niet meer zo hulpeloos, zou je in een vervelende situatie terecht komen. Door training ontwikkel je een gevoel agressieve situaties op tijd aan te voelen, zodat je ze kan ontlopen.

3. Door de specifieke wijze waarop Krav Maga Hybrid getraind wordt leer je bliksemsnel situaties te analyseren, op hun waarde te schatten en de juiste beslissingen te nemen. En dat gaat niet alleen op in geweldadige confrontaties, ook in het gewone dagelijks leven doorzie je situaties veel sneller.

 

 

Aldus zou je kunnen concluderen dat Krav Maga Hybrid System training de kwaliteit van leven verhoogt!

Krav Maga Hybrid Reality-Check Training

Regelmatig organiseert DKMF Fight Concepts een reality-check workshop. Behalve eigen leden is iedereen welkom die een straatgerelateerd zelfverdedigingssysteem beoefent.

 

De reality-check workshop is een zeer intensieve training van 2 uur.

 

Het doel van de workshops is een gelegenheid te geven om de - tijdens de reguliere trainingen - opgedane skills te testen;

met andere woorden ... werkt 't of werkt het niet!

 

Iedereen uit elk systeem is van harte welkom.

Zondag 15 april 2018, 10:00 - 12:00 uur 3de intensive Krav Maga Hybrid workshop

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Thema:

Reality-Check: messen en andere scherpe voorwerpen op straat. Kun je ze zien? Hoe snel zijn ze? Heb je wel tijd te reageren. Is weglopen een optie?
Hoe realistisch zijn de verhalen van de internet-guru's  wat betreft de  verdedigingen en ontwapeningen? En kun je eigenlijk wel ontwapenen als het er echt op aan komt?

 

Stap in mijn wereld, de wereld van Krav Maga Hybrid en maak een effectieve zelfverdedigingstraining mee vol drills, scenario- en mindset trainingen. Geen 'fancy stuff' maar strategiën, tactieken en technieken die je direct kan gebruiken tijdens een conflict.

 

 

 

 

 

 

 

Zondag 28 januari 2018, 10:00 - 12:00 uur 2de intensive Krav Maga Hybrid workshop

 

 

Thema:

Reality Check: groundsurvival, concealed/occasional weapons

 

Weten we echt wel hoe gevaarlijk het grondgevecht is?

We trainen geregeld met wapens, met name messen. Maar kun je ook een mes gebruiken als het nodig is? Kun je überhaubt wel een mes trekken?

Of een stok gebruiken? Of een fles die ergens ligt?

En hoe reageer je als die ander dat wel kan en het ook ineens doet?

 

Dresscode: Winter Streetwear, uitgezonderd de schoenen: geen kisten, klompen of hoge hakken. GEEN SPORTKEDING!!!

 

Handig om zeker bij je te hebben bitje, tok, helm, fles water

Verdere vereisten Ja ... inzet

Maximaal aantal deelnemers 16

Aanmeldig

• via FB groepspagina

• via reality@kravmaga-hybrid.com

Zondag 10 december 2017, 10:00 - 12:00 uur 1ste intensive Krav Maga Hybrid workshop

 

 

 

 

Toegang: Iedereen uit straatgerelateerde systemen, met nadruk ook andere Krav Maga systemen .

 

Dé gelegenheid om jou Krav Maga skills op de proef te stellen.

Met andere woorden ... werkt 't of werkt 't niet.

 

Veroorzaken mijn counters wel de benodigde body - mechanics?

Met andere woorden ... heeft jouw counter wel de kracht én de intensiteit om enig effect te sorteren?

 

Tijdens de training draag je handschoenen: bescherming voor jezelf en 't trainingsmaatje.

Als je uitgaat of de hond uitlaat laat je je MMA of bokshandschoenen doorgaans thuis.

Hoe voelt dat nou om 'bare-knuckel' te slaan?

Met andere woorden ... kan en durf je hard te counteren zonder bescherming en ... overleven je handen dat wel?

Contact

 

DKMF Fight Concepts

 

kantoor

Paukenstraat 93

1312WK Almere

 

trainingslokaties

Operetteweg 108

1323VE Almere

 

2de Oosterparkstraat 33

1091HV Amsterdam

 

Uppsalalaan 3

3584CT Utrecht

 

+31 (0)6 53 192 418 (NL)

 

• en last but not least: Defence Lab (check ook deze pagina)

© 2018 DKMF Fight Concepts|+31(0)653192418 | Krav Maga Hybrid

© 2018 DKMF Fight Concepts|+31(0)653192418 | Krav Maga Hybrid

© 2018 DKMF Fight Concepts|+31(0)653192418 | Krav Maga Hybrid

© 2018 DKMF Fight Concepts|+31(0)653192418 | Krav Maga Hybrid

© 2018 DKMF Fight Concepts|+31(0)653192418 | Krav Maga Hybrid

© 2018 DKMF Fight Concepts|+31(0)653192418 | Krav Maga Hybrid

© 2018 DKMF Fight Concepts|+31(0)653192418 | Krav Maga Hybrid

© 2018 DKMF Fight Concepts|+31(0)653192418 | Krav Maga Hybrid

© 2018 DKMF Fight Concepts|+31(0)653192418 | Krav Maga Hybrid

© 2018 DKMF Fight Concepts|+31(0)653192418 | Krav Maga Hybrid

© 2018 DKMF Fight Concepts|+31(0)653192418 | Krav Maga Hybrid

© 2018 DKMF Fight Concepts|+31(0)653192418 | Krav Maga Hybrid

'

© 2018 DKMF Fight Concepts|+31(0)653192418 | Krav Maga Hybrid

© 2018 DKMF Fight Concepts|+31(0)653192418 | Krav Maga Hybrid

© 2018 DKMF Fight Concepts|+31(0)653192418 | Krav Maga Hybrid

© 2018 DKMF Fight Concepts|+31(0)653192418 | Krav Maga Hybrid