LET OP:  alternatief rooster i.v.m. COVID-restricties

Ontdek de kracht van Eskrima: Filipino Martial Arts voor jouw fitheid én zelfverdediging

Welkom bij Eskrima Almere

Op zoek naar iets nieuws? Een nieuwe sport? Een nieuwe uitdaging?

Probeer eens Eskrima. Eskrima is een wapengebaseerde sport uit de Filipijnen. Trainen in de Filippijnse vechtkunsten is uitdagend en verbetert jouw focus, zelfvertrouwen en niveau van fitheid.

De vaardigheden die je leert in Eskrima zijn gemakkelijk overdraagbaar naar jouw eigen sport of zelfverdedigingssysteem, naar geïmproviseerde wapens en het uiteraard naar het ongewapende gevecht.

Filipijnse gevechtskunsten zijn zowel een praktische methode van zelfverdediging als een vechtsport.

Eskrima, wat houdt dat nu in?

Eskrima, Kali en Arnis zijn de verzamelnamen van de Filipijnse krijgskunsten, eeuwen geleden ontstaan en zich voortdurend ontwikkeld voor en door hun functie in perioden van crisis. Eskrima leert de beoefenaar gewapend en ongewapend te vechten en zich te verdedigen.

Eskrima is een systeem, geen verzameling techiekjes maar een krijgskunst met een zorgvuldig uitgekiende opbouw die je in staat stelt de principes van het gewapende gevecht door te trekken naar ongewapende zelfverdediging. 

Eskrima is veel  meer dan alleen vechten

Specifieke Eskrima oefeningen ontwikkelen een buitengewone coördinatie, souplesse, beweeglijkheid en gratie. Aangezien de wapens verlengstukken van de armen zijn kun je deze technieken net zo gemakkelijk in het ongewapend gevecht toepassen.

Een van de sterkste punten van Eskrima is dat je het in elke andere martial art kunt integreren.

Het doel van de training is niet alleen fysieke weerbaarheid maar ook de ontwikkeling van zelfvertrouwen, stressbestendigheid en het bieden van de uitlaatklep waar iedereen wel eens behoefte aan heeft.

Wanneer en waar?

We trainen tweemaal per week: op dinsdag van 20:30 - 22:00 uur en elke zaterdag van 11:15 - 12:45 uur.  

De dinsdagtraining is een techniektraining: stok, mes, soms pocktetstick of karambit : drills, flows, ontwapeningen, etc.

De zaterdagtraining ziet er iets anders uit, ook Eskrima maar:

  • • behalve het gewapende deel trainen we nu ook het ongewapende deel van Eskrima: Pangamot: Filipijns boksen ook dirty boxing genoemd. HIER vind je alle info over Pangamot.
  • • de techniek wordt vertaald naar de praktjk van de straat: URBAN ESKRIMA. Wapengebruik in een Dojo is nu eenmaal anders dan op straat. En uiteindelijk gaat het om dat laatste. 

Je kan een abonnement nemen waarbij je toegang hebt tot beide trainingen. Je kan ook een abonnement nemen op alleen de zaterdag training.  

Reality based training op zaterdag

Waar anderen stoppen gaan wij natuurlijk gewoon door. Een degelijk systeem is onmisbaar voor jouw veiligheid maar stopt vaak zodra er wapens in het spel komen. Jazeker, er worden verdedigingen en ontwapeningen geoefend .. met meewerkende partners .. die geen onverwachte bewegingen maken. Maar werkt het in de praktijk ook zo?

Laten we eerlijk zijn, als je niet weet hoe er gevochten wordt met een stok, een mes, glaswerk, een schaar, schroevendraaier etc. dan is de kans op succes gewoon nihil.

Ik leer je jouw tegenstander te begrijpen én ik leer jou de perfecte overgang van het ongewapende naar het gewapende gevecht - en omgekeerd - te maken zowel in verdedigend als aanvallend opzicht. Zodat je niet gaat schrikken als er plotseling een wapen in het spel komt. Je hoeft dan ook niet, in alle stress, naar een ander systeem over te schakelen.

Neem je kans en kom trainen in deze fantastische sport. 

Het unieke van onze methode is dat gewapend- en ongewapend vechten dezelfde skills vereisen.

En er is meer, behalve de noodzaak van zo'n training: je wordt fitter, sterker, ook gezonder. Niet alleen lichamelijk, ook mentaal. Je leert beslissingen te nemen in een split second en daardoor krijg je meer vertrouwen in jezelf. Deelname aan de training werkt ook door werk, privéleven, school, andere sporten etc. Vind je veiligheid - voor jezelf, je naasten - belangrijk? Teken in en doe mee aan de AKTIE. Contributie bedraagt € 60,= per maand voor 2x trainen/week. Let op: dit is een AKTIE tarief, regulier tarief is € 67,50. Aktie tarieven blijven de hele abonnementsperiode geldig en worden dus na de aktie NIET verhoogd.Claim HIER jouw life-time aktie abonnement Eskrima! HIER meld je je aan voor alleen de zaterdag-training: Urban Eskrima.