English

We bieden 3 verschillende systemen met één primaire gemeenschappelijke rode draad: actieve, preventieve verdediging van eigen persoon en naasten in alle situaties.

Secundair zijn er de gezondheidsaspecten: verbetering van conditie, kracht, souplesse, coördinatie, zelfs gewichtsbeheersing.

Een bijzonder aspect, speciaal voor dit soort vechtsporten, is de verbetering van de mentale conditie: problemen analyseren, verhoging mentale weerbaarheid, dus leren omgaan met mentale stress, verleggen van mentale grenzen. Allen direct toepasbaar in het dagelijks leven.

Geen enkel systeem is het beste systeem, ze vullen elkaar aan. Verstandig is het om bij KMH en HCS altijd Eskrima te trainen voor een beter begrip.

KMH is een doorontwikkeling van het traditionele Krav Maga; alle niet werkende onderdelen zijn verwijderd, alles wordt getraind onder de druk van meerdere tegenstanders. Het element 'verdediging' als zodanig is verwijderd, Krav Maga Hybrid is een aanvallend systeem

Klik het logo om naar de pagina te gaan

HCS is gebaseerd op Eskrima, Defence Lab, Muay Boran, Keysi. Er zijn altijd meerdere tegenstanders, de wapentechnieken uit voornoemde systemen zijn hier één op één vertaald naar het ongewapend gevecht.

HCS is bestemd voor al diegenen die bij de uitoefening van hun werk met geweld in aanraking (kunnen) komen en hier op een professionele wijze mee om moeten gaan.

Geen enkel systemen is het beste systeem, ze vullen elkaar aan. Verstandig is het om bij KMH en HCS altijd Eskrima te trainen voor een beter begrip.

Klik het logo om naar de pagina te gaan

Eskrima, Kali en Arnis zijn de verzamelnamen van de Filipijnse krijgskunsten. Deze kunsten zijn reeds eeuwen geleden ontstaan en hebben zich voortdurend verder ontwikkeld voor hun functie in (stammen)oorlogen.

Met Eskrima leert de eskrimador gewapend en - secundair - ongewapend vechten en zich verdedigen.

Eskrimadors trainen voornamelijk met een rotanstok en mes. Klik het logo om naar de pagina te gaan.